Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Bucățele de porc și slănină de casă cu sos de rubarbă și portocală

Bucățele de porc și slănină de casă cu sos de rubarbă și portocală

Chef Dan Andrei Bucur, de la Nivo Resto – Lounge Târgu Mureș, ne-a prezentat pentru colecția noastră de delicii de inspirație tradiționale o un preparat special conceput pentru această ocazie, și nu figurează încă pe meniu: “Sosul de rubarbă cu portocală – și cu un pic de zahăr brun – e ceea ce definește acest produs”, crede el. E vorba de “bucățele de mușchiuleț de porc învelite în slănină de casă, ținute laolaltă de o crenguță de rozmarin”, care adaugă un plus de aromă. “S-a cam uitat de bucătăria românească”, spune Bucur, care completează că “poate – cu ajutorul mai multor publicații și al mai multor persoane implicate – bucătăria veche românească să renască… dar nu știu”, își exprimă el îndoiala.

Nivo Resto – Lounge
Str Mihai Viteazu Nr 60
Târgu Mureș
Tel: (+4)0365.455.554
Facebook/nivo.ro/

  SUS