Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Bunica năzdrăvană de o petrecere “în pijamale”

Bunica năzdrăvană de o petrecere “în pijamale”

Mai exact “merele în pijamale” – cum sunt ele trecute în meniu – sunt o adevărată petrecere gustativă! Una explozivă, pentru că la gustul aluatul aerat de clătite în care sunt învelite, și la aroma feliilor de fruct prăjite fix cât trebuie ca să rămână crocante și proaspete, se adaugă – ca un foc de artificii – sosul fierbinte de zmeură! Sigur, mai există și un praf de zahar pudră cu scorțișoară pe acolo, care ține și el ritmul. Năzdrăvană bunica asta!

Casa Bunicii 1
Str Virgil Onițiu Nr 3, Zona Bălcescu, Timișoara
Tel: (+4)0356.100.870 sau (+4)0723.656.918
www.casa-bunicii.ro

Bunica gourmet știe cu ficatul de gâscă

Alex Handrea e Chef-ul pe care “Bunica” l-a însărcinat, în marea ei bunătate și înțelepciune, să ne demonstreze că “la ea acasă” – mai exact la restaurantul Casa Bunicii 2 din Dumbrăvița – se poate mânca ceva foarte fin. Un piept de pui mai mărișor, umplut cu o bucată zdravănă cu ficat de gâscă, este tras la tigaie până când carnea e făcută dar suculentă iar ficatul începe să-și “lăcrimeze” sucurile nobile. În aceeași mare înțelepciune, bunica știe că un astfel de preparat are nevoie imperioasă de un sos mângâietor și dulce-acrișor (din fructe de pădure), pe de-o parte, dar și de un “postament comestibil” pe care să se așeze cu grație (orez cu hribi). Ce-ar mai fi de spus altceva decât că bunica “știe” și cu vinul – un rose Terra Romana bine răcit, să meargă vorba!

Casa Bunicii 2 (Dumbrăvița)
Str Petofi Sandor Nr 79
Tel: (+4)0723.656.919
Dumbrăvița, Jud Timiș
www.casa-bunicii.ro

 

  SUS