Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Fusion, de la Bastion: un avanpost al raței și gâștei

Fusion, de la Bastion: un avanpost al raței și gâștei

Michele Giordano, de la Fusion, din Bastionul Theresia, e un fel de “instituție” printre chefii italieni care au modelat peisajul gastronomic timișorean în ultimele decenii. Numele lui e legat de atât de multe proiecte culinare ale orașului, încât poate că ar fi mai simplu de aflat “unde nu a fost implicat”, decât unde a fost. Chiar și când vine vorba de alte tipuri de mâncare, Michele e legat intim – așa cum sunt toți italienii și cum ar trebui să învățăm, poate, să fim și noi – de mâncarea italiană. L-am vizitat în localul de la Bastion și ne-a așteptat cu o pulpă de gâscă în crustă de fulgi prăjiți de migdale, cu cartofi aurii și sos de coacăze, și cu un piept de rață cu piure de bob (fava) și smochine. Personal, pentru autorul acestor rânduri, a fost un plăcut moment de reamintire a bunicii paterne, care gătea gâscă și rață “în toate pozițiile” și – fără pretenția alocării certe a acestor rețete unei anume etnicități gastronomice – a fost o ocaze perfectă pentru un omagiu tăcut adus înaintașilor. Preparatele lui Michele au fost delicioase, desigur. Motiv pentru care vi le și recomandăm. Iar dacă în vechime niște gâște au fost cele care au salvat Capitoliul, în antichitatea romană, atunci în prezentul bănățean urmașele eroinelor romane salvează viața pofticioșilor care trec pragul de la Fusion.

 

Fusion restaurant
Bastionul Theresia
Tel: (+4)0256.222.440
www.fusionrestaurant.ro

 

  SUS