Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Locuri

O Maimuță cu istoric și cu bun gust
Mai mult

Dacă povestea interbelică a “Maimuței” a fost una plină de farmec, istoria postdecembristă a localului nu s-a […]

O Maimuță cu istoric și cu bun gust

Raluca | 6 iulie 2017

Șalăul “New Egreta” cu sos și ciuperci la tigaie și roșii concasse
Mai mult

N-ai fost în Deltă dacă n-ai mâncat pește, nu-i nevoie să ți-o spună cineva pe-asta! Iar […]

Șalăul “New Egreta” cu sos și ciuperci la tigaie și roșii concasse

Raluca | 4 iulie 2017

Altfel de pulpă de miel la Domeniile Mar’tinutzi
Mai mult

La vremea vizitei noastre, imediat după Paște, Simona Nicoleta Stan, Chef-ul de la Domeniile Mar’tinutzi, Alba, […]

Altfel de pulpă de miel la Domeniile Mar’tinutzi

Raluca | 29 iunie 2017

Trei vinuri pentru 4 preparate de mai… Pensiunea Mai!
Mai mult

“Aici ne străduim să facem reinterpretări pe gustul oamenilor proveniți din orașe mari, europene, iar aceste […]

Trei vinuri pentru 4 preparate de mai… Pensiunea Mai!

Raluca | 29 iunie 2017

Piept de porc marinat și copt la lemne, La Cuptor Sibiu
Mai mult

Pentru documentarea noastră despre reinterpretările moderne ale gastronomiei tradiționale, Bogdan Marangoci, Chef-ul restaurantului La Cuptor din […]

Piept de porc marinat și copt la lemne, La Cuptor Sibiu

Raluca | 27 iunie 2017

Breakfast at Tiffany’s? Nope! Lunch at Bolo, în Vamă
Mai mult

“Amintirile mă chinuiesc, amintirile mă răscolesc”. Mai ales când ajung în Vamă într-o zi lucrătoare însorită, […]

Breakfast at Tiffany’s? Nope! Lunch at Bolo, în Vamă

Raluca | 27 iunie 2017

La Tuzla, sarmaua crudă din Hangar e delicioasă!
Mai mult

Pentru cine n-a mai fost, ca mine: Aeroportul Internațional Tuzla nu-i genul ăla la care te-ai […]

La Tuzla, sarmaua crudă din Hangar e delicioasă!

Raluca | 27 iunie 2017

  SUS