Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Gastronomie Românească

O Maimuță cu istoric și cu bun gust
Mai mult

Dacă povestea interbelică a “Maimuței” a fost una plină de farmec, istoria postdecembristă a localului nu s-a […]

O Maimuță cu istoric și cu bun gust

Raluca | 6 iulie 2017

Piperchi țârgâsiti, pârjoale, coaste-acordeon și altele asemenea
Mai mult

Dacă ai uneori sau deseori nostalgii despre mâncare bună românească (și armânească) de prin toate colțurile […]

Piperchi țârgâsiti, pârjoale, coaste-acordeon și altele asemenea

Raluca | 5 iulie 2017

Minunățiile Chef Busu de la Delta
Mai mult

Dacă mai era nevoie de vreo demonstrație suplimentară că șalăul Deltei românești e demn să stea […]

Minunățiile Chef Busu de la Delta

Raluca | 5 iulie 2017

Șalăul “New Egreta” cu sos și ciuperci la tigaie și roșii concasse
Mai mult

N-ai fost în Deltă dacă n-ai mâncat pește, nu-i nevoie să ți-o spună cineva pe-asta! Iar […]

Șalăul “New Egreta” cu sos și ciuperci la tigaie și roșii concasse

Raluca | 4 iulie 2017

“Răsare soarele” pe cerul gurii, cu zacusca de somn de la Crișan
Mai mult

Nu știu cum s-ar putea spune mai clar decât atât: tre-bu-ie să încerci o zacuscă de […]

“Răsare soarele” pe cerul gurii, cu zacusca de somn de la Crișan

Raluca | 4 iulie 2017

Storceag de Deltă la Marea Neagră, în Sulina
Mai mult

Multe s-au scris și s-au spus despre acest restaurant unde “se spune” că îi plăcea și […]

Storceag de Deltă la Marea Neagră, în Sulina

Raluca | 4 iulie 2017

Malasolcă de sturion cu legume ca la “satul verde”
Mai mult

“…malasolca e cea mai duioasă și mai puternică amintire a mea din Deltă”, mărturisea regretatul Radu […]

Malasolcă de sturion cu legume ca la “satul verde”

Raluca | 4 iulie 2017

Peisaj Acvamarin din 2 Mai
Mai mult

O locație splendidă s-a deschis pe plaja largă de nisip din 2 Mai, spre Șantierul Naval. […]

Peisaj Acvamarin din 2 Mai

Raluca | 1 iulie 2017

Ardeii umpluți (și înveliți) din portul vieții
Mai mult

Hotel, restaurant, chei pentru ambarcațiuni de plăcere – asta ar fi, pe foarte scurt, Life Harbour […]

Ardeii umpluți (și înveliți) din portul vieții

Raluca | 1 iulie 2017

Nu dați banii pe prostii! Luați rapane, măi, copii! La Tomis
Mai mult

N-o fi chiar “strămoșească” rapana, fiindcă abia după cel de-al doilea Război Mondial a apărut în […]

Nu dați banii pe prostii! Luați rapane, măi, copii! La Tomis

Raluca | 1 iulie 2017

Next. In Constanța
Mai mult

Mie mi s-a părut că aici e locul cel mai bun din Centrul Vechi al Constanței […]

Next. In Constanța

Raluca | 1 iulie 2017

O farfurie Toscana, din amintirile copilăriei la stabilopozi
Mai mult

Ți-am imaginat vreodată că va sta cineva să scoată icrele din guvide pentru tine? Sau să […]

O farfurie Toscana, din amintirile copilăriei la stabilopozi

Raluca | 1 iulie 2017

«123456789»
  SUS