Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Reţete reinterpretate

Cărnuri la garniță a la Ellipse în Ramada Craiova. Și papanași nord-sud!
Mai mult

Pieptul de porc (cu șorici fraged cu tot) se pregătește timp de aproape patru ore la […]

Cărnuri la garniță a la Ellipse în Ramada Craiova. Și papanași nord-sud!

Raluca | 1 august 2017

Un maaare fel de fasole afumată cu ciolan! Craft by Totoeanu
Mai mult

Tânărul Sorin Totoeanu, de la restaurantul Craft din Craiova, a reușit – cu un singur preparat […]

Un maaare fel de fasole afumată cu ciolan! Craft by Totoeanu

Raluca | 30 iulie 2017

Ah, ce bulz, ce mușchi, ce plăcintă! La Andreea Events
Mai mult

Mariana Malancu ne-a lăsat aproape fără glas și de-atunci jelim de poftă!. Ca străin de locuri, […]

Ah, ce bulz, ce mușchi, ce plăcintă! La Andreea Events

Raluca | 29 iulie 2017

Mușchiuleț în unt cu sos de piper verde și piure prăjit. Și pară a L’Artista
Mai mult

Mușchiuleț de porc în crustă fină, tras în unt, cu sos de piper verde și garnitură […]

Mușchiuleț în unt cu sos de piper verde și piure prăjit. Și pară a L’Artista

Raluca | 29 iulie 2017

Cu pieptul (de rață) înainte, la Kyos!
Mai mult

Pieptul de rață cu piure fin de mazăre și sos de fructe de pădure și semințe […]

Cu pieptul (de rață) înainte, la Kyos!

Raluca | 29 iulie 2017

Bucătăria cu delicii de la Union Pub
Mai mult

Nu știu alții când merg ce mănâncă, dar nouă Chef Relu Râpanu și marketing managerul Adina […]

Bucătăria cu delicii de la Union Pub

Raluca | 29 iulie 2017

Umbra lui mielu’. La Cozia
Mai mult

Oricât m-am străduit, când mă gândesc la cotletele de la restaurantul hotelului Orizont Cozia, nu-mi iese […]

Umbra lui mielu’. La Cozia

Raluca | 28 iulie 2017

La Taverna D’Amici au bulz cu capere și pomodori secchi
Mai mult

Încă dinainte de vremea de glorie a Imperiului Roman, drumurile au fost arterele pe care s-au […]

La Taverna D’Amici au bulz cu capere și pomodori secchi

Raluca | 27 iulie 2017

Un copan, dar ce copan! La D’Amici e baban
Mai mult

Curcanul afumat (mai precis un picior de peste 1,5 kilograme, aparținând unuia dintre cei mai falnici […]

Un copan, dar ce copan! La D’Amici e baban

Raluca | 27 iulie 2017

Dovlecei la cuptor umpluți cu carne de vită și gratinați cu parmezan
Mai mult

Dovlecei la cuptor umpluți cu carne de vită și gratinați cu parmezan – o rețetă neașteptat […]

Dovlecei la cuptor umpluți cu carne de vită și gratinați cu parmezan

Raluca | 27 iulie 2017

Altfel de gulaș la Privo!
Mai mult

Vă vine să credeți sau nu, în imaginea alăturată avem un gulaș din mușchi de vită, […]

Altfel de gulaș la Privo!

Raluca | 27 iulie 2017

O năucitoare reinterpretare a brânzeturilor ardelenești
Mai mult

Andrei Ciumbrudean, de la restaurantul Nomad din Târgu Mureș, ne-a surprins cu o explozie de arome […]

O năucitoare reinterpretare a brânzeturilor ardelenești

Raluca | 25 iulie 2017

123»
  SUS