Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Reţete reinterpretate

Porc în 3 feluri. Altfel adică. La Crama Domnească – Central Plaza Hotel
Mai mult

Central Plaza Hotel are mai multe saloane elegante, dar noi ne-am oprit direct în frumoasa cramă […]

Porc în 3 feluri. Altfel adică. La Crama Domnească – Central Plaza Hotel

Raluca | 25 octombrie 2017

Cotlete boierești ca în Roman nu găsești
Mai mult

Deschis de 10 ani în Roman, United e unul dintre locurile populare ale orașului – restaurant […]

Cotlete boierești ca în Roman nu găsești

Raluca | 25 octombrie 2017

Pui mănăstiresc în Ținutul Zimbrului
Mai mult

Nu te-ai aștepta să găsești un asemenea loc elegant în vecinătatea mai sălbatică a Parcului Natural […]

Pui mănăstiresc în Ținutul Zimbrului

Raluca | 25 octombrie 2017

Unde omul sfințește locul
Mai mult

Text: Adriana Popescu / Foto: Andreea Bogdan și arhiva restaurantului.  „Merită un drum special până acolo” […]

Unde omul sfințește locul

Raluca | 25 octombrie 2017

Picturi pe farfurie. La Castel
Mai mult

  „Nu avem în București așa ceva!” a fost primul gând care mi-a venit în minte […]

Picturi pe farfurie. La Castel

Raluca | 25 octombrie 2017

Winderful!  Peste 350 de vinuri și un bulz premium cu goji pentru noi
Mai mult

Cu ce așteptări întri într-un restaurant care se numește „casa del vino”, mai ales dacă ești […]

Winderful! Peste 350 de vinuri și un bulz premium cu goji pentru noi

Raluca | 25 octombrie 2017

În căutarea tochiturilor pierdute
Mai mult

Nu se prea se fac în sud, la noi, dar în Moldova-Bucovina nu cred că sunt […]

În căutarea tochiturilor pierdute

Raluca | 25 octombrie 2017

La Turnul Berarilor e de stat: de la „căprior”, la mistreț cu hribi și mititei de pește
Mai mult

O clădire (și o investiție) impresionantă, cu berărie proprie, cramă, terasă cu proțap și o amenajare […]

La Turnul Berarilor e de stat: de la „căprior”, la mistreț cu hribi și mititei de pește

Raluca | 25 octombrie 2017

Eleganță en Noir, gourmet en plateux
Mai mult

De restaurantul Noir din Piatra Neamț auzisem după ce a figurat în renumita publicație de design […]

Eleganță en Noir, gourmet en plateux

Raluca | 25 octombrie 2017

De la Jamie Oliver, în Roman: doi tineri inimoși reinventează mititeii
Mai mult

O surpriză plăcută am avut la prima oprire în Roman – Lion, un pub prietenos în […]

De la Jamie Oliver, în Roman: doi tineri inimoși reinventează mititeii

Raluca | 25 octombrie 2017

Chef Radu Nedelcu, Sardin: „Bucătăria fără tradiție nu înseamnă nimic”
Mai mult

Iar ca să înțelegi tradiția, trebuie să te întorci la ea și să o studiezi bine; […]

Chef Radu Nedelcu, Sardin: „Bucătăria fără tradiție nu înseamnă nimic”

Raluca | 25 octombrie 2017

Orice pretext e bun să ajungem în bucătăria lui Vasi
Mai mult

Orice pretext e bun să ajungem în bucătăria lui Vasi, chit că pe mine începe să […]

Orice pretext e bun să ajungem în bucătăria lui Vasi

Raluca | 25 octombrie 2017

123456»
  SUS