Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Reţete reinterpretate

Porc în 3 feluri. Altfel adică. La Crama Domnească – Central Plaza Hotel
Mai mult

Central Plaza Hotel are mai multe saloane elegante, dar noi ne-am oprit direct în frumoasa cramă […]

Porc în 3 feluri. Altfel adică. La Crama Domnească – Central Plaza Hotel

Raluca | 25 octombrie 2017

Cotlete boierești ca în Roman nu găsești
Mai mult

Deschis de 10 ani în Roman, United e unul dintre locurile populare ale orașului – restaurant […]

Cotlete boierești ca în Roman nu găsești

Raluca | 25 octombrie 2017

Pui mănăstiresc în Ținutul Zimbrului
Mai mult

Nu te-ai aștepta să găsești un asemenea loc elegant în vecinătatea mai sălbatică a Parcului Natural […]

Pui mănăstiresc în Ținutul Zimbrului

Raluca | 25 octombrie 2017

Unde omul sfințește locul
Mai mult

Text: Adriana Popescu / Foto: Andreea Bogdan și arhiva restaurantului.  „Merită un drum special până acolo” […]

Unde omul sfințește locul

Raluca | 25 octombrie 2017

Picturi pe farfurie. La Castel
Mai mult

  „Nu avem în București așa ceva!” a fost primul gând care mi-a venit în minte […]

Picturi pe farfurie. La Castel

Raluca | 25 octombrie 2017

Winderful!  Peste 350 de vinuri și un bulz premium cu goji pentru noi
Mai mult

Cu ce așteptări întri într-un restaurant care se numește „casa del vino”, mai ales dacă ești […]

Winderful! Peste 350 de vinuri și un bulz premium cu goji pentru noi

Raluca | 25 octombrie 2017

În căutarea tochiturilor pierdute
Mai mult

Nu se prea se fac în sud, la noi, dar în Moldova-Bucovina nu cred că sunt […]

În căutarea tochiturilor pierdute

Raluca | 25 octombrie 2017

La Turnul Berarilor e de stat: de la „căprior”, la mistreț cu hribi și mititei de pește
Mai mult

O clădire (și o investiție) impresionantă, cu berărie proprie, cramă, terasă cu proțap și o amenajare […]

La Turnul Berarilor e de stat: de la „căprior”, la mistreț cu hribi și mititei de pește

Raluca | 25 octombrie 2017

Eleganță en Noir, gourmet en plateux
Mai mult

De restaurantul Noir din Piatra Neamț auzisem după ce a figurat în renumita publicație de design […]

Eleganță en Noir, gourmet en plateux

Raluca | 25 octombrie 2017

De la Jamie Oliver, în Roman: doi tineri inimoși reinventează mititeii
Mai mult

O surpriză plăcută am avut la prima oprire în Roman – Lion, un pub prietenos în […]

De la Jamie Oliver, în Roman: doi tineri inimoși reinventează mititeii

Raluca | 25 octombrie 2017

Chef Radu Nedelcu, Sardin: „Bucătăria fără tradiție nu înseamnă nimic”
Mai mult

Iar ca să înțelegi tradiția, trebuie să te întorci la ea și să o studiezi bine; […]

Chef Radu Nedelcu, Sardin: „Bucătăria fără tradiție nu înseamnă nimic”

Raluca | 25 octombrie 2017

Orice pretext e bun să ajungem în bucătăria lui Vasi
Mai mult

Orice pretext e bun să ajungem în bucătăria lui Vasi, chit că pe mine începe să […]

Orice pretext e bun să ajungem în bucătăria lui Vasi

Raluca | 25 octombrie 2017

123456»
  SUS