Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Reţete tradiţionale

Etikheta gulașului și coastelor
Mai mult

Nu știu a cui e Etikheta, dar Alexandru Hlușcu, de aici, ne-a făcut să punem o […]

Etikheta gulașului și coastelor

Raluca | 27 septembrie 2017

Măncăruri cu suflet  la familia Lichiardopol 
Mai mult

Veseli și primitori, cu tigăile sfârâind și aluat proaspăt frământat, ne-au întâmpinat proprietarii Maccheroni, familia Lichiardopol; […]

Măncăruri cu suflet  la familia Lichiardopol 

Raluca | 31 august 2017

2 X binecuvântatul praz la Planter’s Romanescu. Dar și vițel cu telemea și cocoșel în Centrul vechi
Mai mult

Până la urmă, am avut noroc. Sau măcar parțial… În cele câteva zile pe care le-am […]

2 X binecuvântatul praz la Planter’s Romanescu. Dar și vițel cu telemea și cocoșel în Centrul vechi

Raluca | 2 august 2017

Pensiunea și clătitele dumnezeiești ale Domniței
Mai mult

Dragoș Ionescu, de la Pensiunea Domniței, ne-a zăpăcit simțurile cu o excelentă saramură de crap, doar […]

Pensiunea și clătitele dumnezeiești ale Domniței

Raluca | 29 iulie 2017

În Casa Românească e o invazie a simțurilor
Mai mult

Chef Mircea Emilian Mesea ne-a făcut să ne reconsiderăm prioritățile la masă, dar chiar mai mult […]

În Casa Românească e o invazie a simțurilor

Raluca | 29 iulie 2017

Brothers (Pub) in papanași
Mai mult

Un pub cu amenajări și meniu tipice acestei categorii de localuri, dar cu o aplecare mai […]

Brothers (Pub) in papanași

Raluca | 29 iulie 2017

Pomana porcului cu tricolor la Avenue
Mai mult

Ce legătură ar putea avea bucățile grăsuțe de ceafă de porc, cârnații țărănești afumați, vinul și […]

Pomana porcului cu tricolor la Avenue

Raluca | 29 iulie 2017

Bucura(!) carnivorilor, cu piese la grill
Mai mult

Cosmin Stanciu, de la Pensiunea Bucura din Călimănești-Căciulata, e de loc din Alba Iulia și lucrează […]

Bucura(!) carnivorilor, cu piese la grill

Raluca | 29 iulie 2017

Dezmăț culinar la Car, în Căciulata
Mai mult

Pulpă de miel la grătar cu chipsuri de cartofi și roșii coapte, mămăliguță cu praz, hribi […]

Dezmăț culinar la Car, în Căciulata

Raluca | 29 iulie 2017

Bucățele de porc și slănină de casă cu sos de rubarbă și portocală
Mai mult

Chef Dan Andrei Bucur, de la Nivo Resto – Lounge Târgu Mureș, ne-a prezentat pentru colecția […]

Bucățele de porc și slănină de casă cu sos de rubarbă și portocală

Raluca | 25 iulie 2017

Valachia din Cluj-Napoca, cu tradiții și reinterpretări
Mai mult

În România, mâncarea este o parte importantă a culturii țării, iar bucatele noastre tradiționale devin cunoscute […]

Valachia din Cluj-Napoca, cu tradiții și reinterpretări

Raluca | 7 iulie 2017

Piperchi țârgâsiti, pârjoale, coaste-acordeon și altele asemenea
Mai mult

Dacă ai uneori sau deseori nostalgii despre mâncare bună românească (și armânească) de prin toate colțurile […]

Piperchi țârgâsiti, pârjoale, coaste-acordeon și altele asemenea

Raluca | 5 iulie 2017

12»
  SUS