Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Reţete tradiţionale

Fasole ca pe vremuri cu cârnăciori de casă, dar și cu roșii confiate
Mai mult

Mă întorc la Podu Verde din Iași (o tochitură de aici ați văzut și în materialul […]

Fasole ca pe vremuri cu cârnăciori de casă, dar și cu roșii confiate

Raluca | 25 octombrie 2017

Gustul bun al Ieșilor de altădată la Restaurant Rustic – Hotel Bellaria
Mai mult

Exact cum arată și numele – un restaurant care a păstrat frumos tradiția moldovenească, atât în […]

Gustul bun al Ieșilor de altădată la Restaurant Rustic – Hotel Bellaria

Raluca | 25 octombrie 2017

Alivanca regăsită. La Conac
Mai mult

Dacă Daniel Gorbănescu, proprietarul frumosului restaurant din Iași, nu ne-a dezvăluit prea multe despre tochitura de […]

Alivanca regăsită. La Conac

Raluca | 25 octombrie 2017

Papanașii, ah papanașii!
Mai mult

Fragezi, pufoși, scăldați în smântână și dulceață – nu prea cred să fie cineva să nu-i […]

Papanașii, ah papanașii!

Raluca | 25 octombrie 2017

Casa Humor – loc de basm și rețete de tradiție în Bucovina
Mai mult

Aproape de Voroneț și de mănăstirea Humor, cu cerdac, livadă și restaurant cu bucate de casă, […]

Casa Humor – loc de basm și rețete de tradiție în Bucovina

Raluca | 25 octombrie 2017

Etikheta gulașului și coastelor
Mai mult

Nu știu a cui e Etikheta, dar Alexandru Hlușcu, de aici, ne-a făcut să punem o […]

Etikheta gulașului și coastelor

Raluca | 27 septembrie 2017

Măncăruri cu suflet  la familia Lichiardopol 
Mai mult

Veseli și primitori, cu tigăile sfârâind și aluat proaspăt frământat, ne-au întâmpinat proprietarii Maccheroni, familia Lichiardopol; […]

Măncăruri cu suflet  la familia Lichiardopol 

Raluca | 31 august 2017

2 X binecuvântatul praz la Planter’s Romanescu. Dar și vițel cu telemea și cocoșel în Centrul vechi
Mai mult

Până la urmă, am avut noroc. Sau măcar parțial… În cele câteva zile pe care le-am […]

2 X binecuvântatul praz la Planter’s Romanescu. Dar și vițel cu telemea și cocoșel în Centrul vechi

Raluca | 2 august 2017

Pensiunea și clătitele dumnezeiești ale Domniței
Mai mult

Dragoș Ionescu, de la Pensiunea Domniței, ne-a zăpăcit simțurile cu o excelentă saramură de crap, doar […]

Pensiunea și clătitele dumnezeiești ale Domniței

Raluca | 29 iulie 2017

În Casa Românească e o invazie a simțurilor
Mai mult

Chef Mircea Emilian Mesea ne-a făcut să ne reconsiderăm prioritățile la masă, dar chiar mai mult […]

În Casa Românească e o invazie a simțurilor

Raluca | 29 iulie 2017

Brothers (Pub) in papanași
Mai mult

Un pub cu amenajări și meniu tipice acestei categorii de localuri, dar cu o aplecare mai […]

Brothers (Pub) in papanași

Raluca | 29 iulie 2017

Pomana porcului cu tricolor la Avenue
Mai mult

Ce legătură ar putea avea bucățile grăsuțe de ceafă de porc, cârnații țărănești afumați, vinul și […]

Pomana porcului cu tricolor la Avenue

Raluca | 29 iulie 2017

12»
  SUS