Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Proiect de recuperare identitară, inițiat de Vinul.ro și susținut de Crama SERVE.

Porc în 3 feluri. Altfel adică. La Crama Domnească – Central Plaza Hotel

Porc în 3 feluri. Altfel adică. La Crama Domnească – Central Plaza Hotel

Central Plaza Hotel are mai multe saloane elegante, dar noi ne-am oprit direct în frumoasa cramă cu băcătărie tradițională unde chef-ul Dan Popa ne-a făcut o adevărată demonstrație de artă culinară. Ce experiență inclusiv peste hotare, bucătar și inginer în industria alimentară, Dan Popa chiar ne-a „inginerit” pentru proiectul nostru de gastronomie românească de secol XXI, un preparat pe care l-a numit „porc în 3 feluri”.

Central Plaza Hotel_Piatra Neamt_ Porc in 3 feluri-5

Laborios, a avut nevoie de pregătire, timp și evident, talent culinar: piept de porc gătit lent, peste trei ore (la tavă cu legume și vin), șorici gătit și el peste 2 ore jumăte la temperatură controlată (fraged-crocant – foarte bun) și costițe glazurate cu sos dulce-acrișor. Au venit tot cu un trio de piure-uri: cartofi cu țelină, morcovi cu unt și mazăre. Pe cât de gustos, pe atât de frumos prezentat! 

În poză, bucătarul șef și echipa sa, căreia a ținut special să îi mulțumească.

Central Plaza Hotel
Piața Petrodava 1-3, Piatra Neamț
Tel.: 0233.216.230
E-mail: reception@centralplazahotel.ro
www.centralplazahotelrestaurante,
www.facebook.com/centralplazahotelRO

 

  SUS