Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Ah, ce bulz, ce mușchi, ce plăcintă! La Andreea Events

Ah, ce bulz, ce mușchi, ce plăcintă! La Andreea Events

Mariana Malancu ne-a lăsat aproape fără glas și de-atunci jelim de poftă!. Ca străin de locuri, dacă nu-ți spune cineva, de la stradă nu-ți dai seama ce întreprindere serioasă se ascunde în spatele terasei Andreea, de pe marginea drumului prin Valea Oltului (salon de evenimente, bucătărie serioasă etc). Iar mai apoi doamna ne-a lăsat mască fiindcă a pregătit trei bijuterii culinare: un bulz haiducesc reinterpretat, cu mămăligă bicoloră, prosciutto crocant, ouă de prepeliță poșate și apoi prăjite în crustă de pesmet și un crispy din spumă de ardei gras roșu și parmezan; un mușchiuleț de porc gătit la Josper (un grill-cuptor profesional pe cărbune, care le permite bucătarilor pricepuți să prepare multiple tipuri de ingrediente fără să le usuce și fără să se piardă din substanțele nutritive importante) pe piure de țelină cu aromă de măr copt și sos de ardei; și o plăcintă cu brânză reinterpretată – din ricotta, fulgi caramelizați de migdale și pudră de migdale, sosde fructe de pădure – unde umplutura de brânză este așezată pe jumătăți de piersică în care s-a ascuns o “surpriză” din ciocolată fierbinte. Așa încât, dacă vreodată aveți drum prin zonă sau aveți de sărbătorit ceva, să știți că găsiți la Restaurantul Andreea Events mai mult decât vă imaginați.

Restaurant Andreea Events
Calea lui Traian Nr 385
Călimănești
Jud Vâlcea
Tel: (+4)0766.392.548
E-mail: restaurantandreea@yahoo.com

Text: Cezar Ioan
Foto: Andreea Bogdan

  SUS