Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Art. Cafe. Gallery. Chifteluțe. Marinate. Frumos!

Art. Cafe. Gallery. Chifteluțe. Marinate. Frumos!

Am fost preveniți să nu avem așteptări ridicate în legătură cu restaurantele din Arad, nici la nivelul gastronomiei și nici al amenajărilor. Ce păcat! Noroc că, fără vreo urmă de îndoială, Art Cafe Gallery se bucură de una dintre cele mai frumoase priveliști asupra Pieței Avram Iancu din Arad, iar dacă ai norocul să fie vară și să poți sta pe podina terasei șederea se poate prelungi și ore, chiar dacă nu mănânci, ci doar savurezi o cafea, un Hugo sau un Aperol. Dar ar fi păcat să nu intri, căci interiorul, deși micuț, a avut și el parte de o minuțioasă amenajare retro, cu multe obiecte frumoase de care te poți îndrăgosti. Personalul – cel puțin la data vizitei noastre – a fost foarte amabil și voios, ceea ce a fost de natură să ne ridice buna dispoziție. Și ceea ce le urăm și altora.

Daniel Jager, bucătarul “in charge” la Art Cafe Gallery când am ajuns noi acolo, ne-a făcut o frumoasă (și gustoasă surpriză) cu o farfurie peste așteptările noastre: chifteluțe de vită marinate, în sos picant de roșii (făcut cu ceapă, țelină appio și busuioc) și mămăliguță moale, cu brânză de capră și busuioc. Terra Romana rose a fost varianta câștigătoare, pe care am mizat cu încredere.

Discuția cu Dani Jager ne-a revelat nu doar un tânăr bucătar ambițios, ci și imaginea de ansamblu a unui local care – în ciuda unui aflux turistic relativ scăzut și a unor obiceiuri mai degrabă sporadice de consum ale localnicilor – se străduiește să nu “doarmă în ghete”, ci să aducă tot felul de noutăți atractive clientelei: o zi de sushi, burgeri mai deosebiți, preparate care nu se regăsesc în mod obișnuit în meniurile orașului.

Art Cafe Gallery
Piața Avram Iancu Nr 10, Arad
Tel: (+4)0721.120.550
www.artcafegallery.ro

 

  SUS