Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Berăria 700, un loc fain cu mâncare de nostalgie și vinuri bune

Berăria 700, un loc fain cu mâncare de nostalgie și vinuri bune

O frumoasă terasă unde poți savura o bere (sau mai multe) în timp ce vezi personalul “evoluând la grătare” sau niște hrube boltite luminate plăcut și mobilate comod – indiferent ce parte a Berăriei 700 preferi, vei înțelege rapid pe ce se bazează succesul de public al acestui local! Am constatat și noi.

Delian Pricope, de la Berăria de lângă centrul pietonal al Timișoarei, ne-a oferit un ospăț de prânz bun și greu de uitat (nu mai vorbim de îngurgitat, căci cantitățile erau… provocatoare!): ciolanul – marinat două zile după o rețetă secretă a casei, este făcut apoi rapid la rotisor, astfel încât să rămână crocant la exterior dar suculent la interior. Însoțit de o iahnie de fasole și gogoșari, cu murături, rămâne una dintre mâncărurile cel mai apreciate de români, dar de data asta într-o prezentare diferită (cu rondele de ceapă prăjită crocant) și cu un gust care te face să revii.

Oasele de vită de la “700”, coapte la cuptor cu roșii cherry și cimbru, stinse cu vin alb, însoțite de salată de ceapă și gogoșari, sunt delicii pe care din păcate nu le poți găsi în multe localuri românești, deși constituie una dintre mâncărurile “de nostalgie” pentru o parte importantă a clientelei “de berărie”. Iar una dintre explicații poate fi aceea că Berăria 700 nu promovează doar licoarea căreia îi poartă numele, ci și vinul. Pe care noi l-am ales cu brio “în persoana” unei Fetești negre Terra romana, care a mers foarte bine și cu celălalt preparat delicios – copan de rață la cuptor, acoperit cu un înveliș crocant din pesmet cu ierburi și servit cu cartofi aurii în unt. La așa berărie să tot revii, ca iubitor de mâncare și vin!, ne-am zis cu satisfacție.

Berăria 700
Piața 700, Timișoara
Tel: (+4)0256.706.767
www.beraria700.ro

  SUS