Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Berbecuțul din grădina urbană

Berbecuțul din grădina urbană

După lungi plimbări prin țară cu descoperiri de-a dreptul surprinzătoare la multe dintre restaurantele vizitate, a venit și rândul celor din București să fie vizitate pentru proiectul nostru de recuperare identitară –  gastronomie românească de secol XXI. Într-o zi foarte călduroasă s-a nimerit prima oprire și nici că se putea start mai bun decât pe o terasă răcoroasă, plină de verdeață – a fost Lugo – una dintre cele mai frumoase și pe val grădini urbane.

Am apreciat ospitalitatea și felul în care s-au pregătit cei de aici pentru tema noastră, cu atât mai mult cu restaurantul are un meniu internațional, fără preparate românești.

Chef restaurantul Lungo

O farfurie frumoasă, lucrată de tânărul chef Ambrose Eiler Florin: cotlete de berbecuț la cuptor, marinate în vin cu mirodenii, savuros asortate cu sosuri și mămăliguță.

Cotletele au fost ținute la marinat nu mai puțin de 24 de ore într-un amestec de vin alb cu rozmarin, cimbru și usturoi, care i-au luat doar ușor din gustul specific de carne de berbecuț, dându-i din aromele specifice condimentelor și o textură fragedă. Ne-a plăcut și armonia asocierii cu sosul de turmeric, ușor picant și cu prospețimea pesto-ului de busuioc cu mentă. Au venit însoțite de mămăligă pufoasă, mai spre polenta așa – cu parmezan) și cartofi la cuptor cu rozmarin, rumeni și jucăuși; în completare, pentru plating și sezonalitate – roșie confiată, bărcuță gratinată de ceapă cu sos de șofran și rulou de dovlecel cu cremă de brânză.

Editorii Vinul.Ro i-au asortat acestui preparat Cuvee Charlote de la SERVE Ceptura, asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească neagră, devenit emblematic pentru vinurile romanești de gastronomie. Intens, cu aromatica sa bogată de prune uscate, stafide, scorțișoară și trufe e un însoțitor perfect pentru cărnurile roșii.

Restaurantul Lungo berbecut

Oaza de verdeață de la Lugo cu plante cățărătoare, copaci și flori devine feerică seara, luminată de zeci de beculețe, iar joia, vinerea și sâmbăta, te poți delecta fie la o seară wine& jazz, fie cu live-uri ale unor artiști și trupe sau dj.

Coordonate: Lugo Restaurant & Lounge:
Str. George Enescu nr.23 București
Tel.: 0785.238.910
E-mail: restaurant@lugo.ro
www.lugo.ro
www.facebook.com/LugoBucharest

Text: Adriana Popescu
Foto: Andreea Bogdan

  SUS