Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Coaste & cartofi ciobănești și mușchi în pancetta & mazăre cu praz și mentă, La Ciuperca

Coaste & cartofi ciobănești și mușchi în pancetta & mazăre cu praz și mentă, La Ciuperca

Un punct de atracție de pe înălțimea care domină Oradea, oferind vizitatorului șansa unei priveliști cuprinzătoare, restaurantul Ciuperca este, totodată, și un loc unde mâncăcioșii din localitate aleg nu doar să-și delecteze privirea, ci și să-și potolească foamea. Două dintre best seller-urile localului ne-au captat și nouă interesul și ne-au convins că merită să vi le propunem, fie și virtual.

Bucătarul Gheorghe Andrei Popa ne-a prezentat la Ciuperca o delicioasă “scăricică” din coaste de porc marinate cu miere, chilli și suc de portocale, cu sos dulce-picant după o rețetă proprie și cu cartofi “ciobănești” (fierți, zdrobiți și amestecați cu ceapă trasă ușor la tigaie, pancetta, piper verde și pătrunjel), piure de mazăre și sos de usturoi.

Cum în accepțiunea comună autohtonă “nu e legumă mai bună ca porcul”, unul dintre cele mai apreciate preparate de la Ciuperca e mușchiulețul – învelit în pancetta, “lubrifiat” cu sos brun și însoțit de un răcoritor piure de mazăre cu praz și mentă. După gust și dispoziția de moment a meseanului, oricare dintre Feteasca neagră sau rose-ul Terra Romana reprezintă o însoțire fericită!

 

Restaurant Ciuperca
Str Graurilor Nr 80, Oradea
Tel: (+4)0259.411.978 și (+4)0744.365.360
E-mail: restciuperca@yahoo.com
www.restaurant-ciuperca.ro

  SUS