Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Cotlet de miel -un mix altfel: romano- israelian-mediteraneean

Cotlet de miel -un mix altfel: romano- israelian-mediteraneean

Nu te-ai aștepta, poate, când vezi micuța terasă Aubergine, să găsești înăuntru un loc așa spațios și frumos, cu decor creativ și meniu original, i-aș zice – mix mediteranean și israelian. Proprietarul și chef -ul israelian al restaurantului Ronen Meri, a fost bucuros să ne gătească un fusion între bucătăriile amintite și cea românească, pornind de la cotletele de miel.

Locul merită o vizită și pentru atmosferă și pentru mâncare și pentru lista de vinuri. E numit restaurantul celor 200 de uși – ușile care îmbracă pereții și obiectele de decor provin din conace și palate din Transilvania, Austria si Ungaria; le stau alături icon-uri de design, iar decorul e mai degrabă eclectic, modernist interpretat. Sus, este un salon cu mobilier elegant, o cameră tapetată efectiv cu vinuri și oranjeria cochetă cu un portocal în centru. Am început cu amenajarea pentru că este într-adevăr aparte.

Aubergine interior

Dar să revenim la ale noastre. Chef Ronen Meri are peste 20 de ani de experiență în Europa, Asia, Africa și America, iar aici a combinat rețete din Orientul Mijlociu și Africa de Nord cu altele din Europa și insulele Mediteranei.

Pentru tema de față, ne-a adaptat cotlete de miel cu cartofi la cuptor și trei paste -sosuri: tahina, tahina cu sfeclă roșie și sos de mango. Cu garnitură de cartofi, roșie, ceapă roșie și ardei iute. Simplu, proaspăt și gustos. Noi i-am spus un fel de fusion româno-israelian -mediteraneean.

Gustul preparatului a fost încununat de frumoasa Fetească Neagră Guy de Poix, de la Crama SERVE Ceptura.  Puternbic, complex, cu aromatica bogată de fructe negre coapte, ciocolată neagră, vanilie, acest vin – vârf de lance al cramei a fost un însoțitor excelent la carnea de miel cu sosurile elegant orchestrate.

 

Aubergine Healthy Food
Vânată (aubergine – fr.) are loc de frunte aici; de la salate, la caviar-tartar de vinete și  kebab, combinații cu fructe de mare ș.a. Humusuri de casă, la fel paste și pâine cu sfeclă și turmeric, mult pește, dar și feluri vegane sunt doar câteva exemple din meniu.

Str.Smârdan nr. 33
Tel.: 021.313.75.48/0787. 856.762
E-mail: ronnen@aubergine-restaurant.ro
www.aubergine-restaurant.ro
www.facebook.com/AubergineHealthyFood

Text: Adriana Popescu
Foto: Andreea Bogdan  

  SUS