Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Cotlete boierești ca în Roman nu găsești

Cotlete boierești ca în Roman nu găsești

Deschis de 10 ani în Roman, United e unul dintre locurile populare ale orașului – restaurant la primul nivel și pub la subsol. Mi-a plăcut aerul boem și biblioteca plină de cărți, lângă care m-am așezat și eu să răsfoiesc… ăăă, meniul! Unul variat, cu rețete mai vechi și mai noi din cele mai populare bucătării, de la turtițe de casă și pizze gigant (50 cm) la feluri mai gourmet precum crema de dovleac Hokaidu cu pralină de crevete sau mușchiul de vită cu foie gras și sos amaretto.

United Pub & Restaurant_Roman_ Cotletele de porc la cuptor

Pentru tema noastră, bucătarul șef Alex Paul a pregătit o adaptare a unei rețete vechi, știute de la bunicul lui: „cotlețele boierești”, fragede (gătite la cuptor o oră jumătate), cu legume de sezon și cartofi trași în unt cu mărar, completate de un touch franțuzesc: sos de muștar cu miere, pastă de roșii, vin, usturoi și salvie. Apetisant, plin de culoare, gustos!

Un loc bun de luat prânzul/cina în doi ori cu familia, dar și pentru întâlniri de business, iar seara merge de minune pentru grupuri vesele, mai ales în pub.

Str. Principatele Unite 2, Roman
Tel.: 0755.221.131
E-mail: office@unitedpub.ro
www.unitedpub.ro
www.facebook.com/pg/unitedpub.roman

  SUS