Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Cotletul de cerb de la Herneacova merită să bați kilometri

Cotletul de cerb de la Herneacova merită să bați kilometri

Herneacova e un nume nou pe harta agrementului din vestul României, dar după ce am vizitat complexul de acolo (manej acoperit, terenuri descoperite de sărituri, relaxare și antrenamente de călărie, multiple restaurante și saloane, lac, pădure, instalații pe cabluri șamd) suntem siguri că e un nume care va deveni cunoscut în scurt timp la nivel național și internațional. Iar după ce investiția va ajunge la maturitatea deplină prevăzută de inițiatori – adică va dispune și de capacități proprii de cazare – și va găzdui ediții importante ale competițiilor de echitație, probabil nu vor exista locuri disponibile acolo fără rezervări atent programate dinainte.

Nicu Guștere, pe care l-am întâlnit la Herneacova, este – alături de Daniel Cheregi și Hajdo Ernest – unul dintre Chef-ii care asigură satisfacții culinare la Centrul de Echitație și Agrement din apropiere de Recaș. A ales să prezinte pentru documentarea noastră un “signature dish” foarte apreciat de clientela restaurantului gourmet din incinta complexului: cotlet de cerb “sous vide”, în crustă crumble de castane, cu cartofi dauphinoise, piure de țelină și legume, sos de vin și ulei verde cu ierburi aromate.

Finețea preparatului aproape că a impus de la sine și asocierea acestui distins (oare putem spune așa ceva despre multe?) fel de mâncare – cu unul dintre cele mai reprezentative vinuri gastronomice ale României: Cuvee Guy de Poix. Aromele de prună uscată, stafide, tabac și trufe ale acestui asamblaj de Cabernet, Merlot și Fetească neagră se împletesc armonios cu cele pământoase ale piureului de țelină și cu cele proaspete ale uleiului verde, iar gustul suculent de fructe roșii coapte și taninurile catifelate cu textura cărnii de cerb, gătită delicat, și cu aromele mătăsoase ale cartofilor dauphinoise și ale castanei. Un rafinament, ni s-a părut nouă.

Domeniul de la Herneacova dispune de multiple opțiuni pentru amatorii de timp petrecut la aer curat: tiroliene, parcursuri prin pădure, călărie și, în curând, și alte activități. În plus, există aici și puncte de luat masa în aer liber pentru diferite pretenții ale oaspeților: de la restaurantul gourmet de 60 locuri în interior ori terasa cu 120 locuri la punctele de grill în aer liber sau self service ori salonul de evenimente.

Restaurant Casa Herneacova (Centrul de Echitație și Agrement)
Localitatea Herneacova, Jud Timiș
Tel (Info Point, deschis L-V între 10.00-18.00 și S-D între 10.00-19.00): (+4)0356.829.810
(*Atenție! Rețelele de telefonie mobilă nu funcționau prea bine în momentul vizitei noastre iar accesul la restaurantul gourmet pot fi făcute numai cu rezervare prealabilă)
Orele de funcționare ale resturantului Casa Herneacova sunt: L-V – 12.00-23.00; S-D – 10.00-23.00
E-mail: rezervari@herneacova.ro
www.herneacova.ro

  SUS