Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

De la Jamie Oliver, în Roman: doi tineri inimoși reinventează mititeii

De la Jamie Oliver, în Roman: doi tineri inimoși reinventează mititeii

O surpriză plăcută am avut la prima oprire în Roman – Lion, un pub prietenos în care se vede entuziasmul celor doi frați proprietari – Alexandru și Bogdan Ivanciu, acesta din urmă și bucătar, în toate detaliile, de la amenajare, la mâncare, din care ies în evidență câteva feluri aparte precum micii giganți de față, turtițele de casă și meniul special pentru copii, cu desene de colorat.

Micii lui Bogdan fac vâlvă în oraș și datorită prezentării, și gustului: aduc a kebab pe rondeaua tip șiș, dar respectă rețeta clasică din carne de vită și porc, îmbunătățită cu ceva condimente (secrete). Și.. sunt de două ori și-un pic mai mari față de cei normali: o porție de doi are 250 de grame.

Vin cu turte cu ulei de măsline, oregano și usturoi, un fel de focaccia românească, spune el – mai pufoase și rumene.

mici

Și cartofii ”la cănuță” sunt diferiți: prăjiți de două ori să fie crocanți la exterior și fragezi în interior, tăvăliți prin usturoi tocat și rozmarin crocant – di-vini! Aflu că e rețeta de „double baked chips” a lui Jamie Oliver, la „școala” căruia s-a instruit bucătarul nostru în Londra chiar cu renumitul Genaro Contaldo.

Nu lipsesc din meniu felurile tipice de pub: burgeri, coaste, dar și hamsii și ciorbițe, iar pentru copii – acadele din piept de pui, mini pizza, brownies.

ultima

Lion e un loc bun și pentru familii, dar și unul de atmosferă pentru grupuri, cu seri de stand up, concerte, iar clădirea (monument istoric) e spațioasă, frumoasă.

Nu în ultimul rând, ne trimite Bogdan să vedem băile, cu un fel „livinguri” în stil boieresc, canapele și oglinzi, unde toți tinerii își fac selfie-uri, râde el.

Lion Pub & Restaurant
Str. Vasile Lupu 1, Roman, Neamț.
Tel.: 0333.804.172.
E-mail: contact@lionpub.ro,
www.lionpub.ro,
www.facebook.com/LionPubRoman

  SUS