Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Dezmăț culinar la Car, în Căciulata

Dezmăț culinar la Car, în Căciulata

Pulpă de miel la grătar cu chipsuri de cartofi și roșii coapte, mămăliguță cu praz, hribi și brânză de burduf, piure reinterpretat – cu verdeață și ardei – și sos sud-american chimichurri verde (pătrunjel tocat, usturoi, ulei de măsline, oregano și oțet)… Dacă atâta a luat să scriem, vă dați seama cam cât durează să mănânci acest întreg ospăț-dezmăț? Ce merită, totuși, menționat, e că în imaginea alăturată nu avem porție de o singură persoană, ci de vreo cinci. N-am mers vreodată singur la Caru’ cu bere, așa că nu știu să zic cât durează să mănânci o cină romantică în doi, de pildă, dar locul mi s-a părut ideal pentru petreceri la care și prietenii dau, generoși, “o gură de-ajutor”!

Restaurant La Caru cu bere
Parcul Căciulata, Calea lui Traian, Vila IC Frimu
Căciulata
Jud Vâlcea

Text: Cezar Ioan
Foto: Andreea Bogdan

  SUS