Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Florin Goga, wEBSite Cluj: intersecția culturilor gastronomice naște combinații savuroase

Florin Goga, wEBSite Cluj: intersecția culturilor gastronomice naște combinații savuroase

Bistro wEBSite este cel mai nou restaurant de pe piaţa clujeană. De fapt, este mai mult decât atât, e un loc al relaxării şi bunei dispoziţii, în care antreprenorii au dorit să creeze un spațiu armonios și aerisit, original. O îmbinare atractivă între util și plăcut, wEBSite Bistro adaptează ”pe limba Clujului” un concept de succes unde să ai parte de un mic dejun sănătos ori un brunch energizant, de un prânz de afaceri dinamic dar și de seri pline de surprize plăcute. După spusele inițiatorilor, noul restaurant își propune să răspundă unor așteptări foarte mari, pe de o parte cu o servire care să respecte timpul prețios al clienților, iar pe de alta cu mâncuri gătite bine, pe îndelete, din ingrediente de calitate. În plus, chef-ii au creat combinații inedite, astfel că meniul wEBSite Bistro include lucruri care nu se găsesc în altă parte. Pentru sezonul cald va fi deschisă și o terasă iar serviciul de valet parking ce va fi implementat vine să salveze din timpul clientelei.

Secretul unui bagaj culinar complex: 30 de ani în România, Italia, Franța

Florin Goga, Cheful de la wEBSite, a străbătut lumea pentru a descoperi arta gastronomiei. Primul curs l-a făcut în România, în timpul comunismului, după care a luat calea străinătății: ”…pentru că după Revoluție s-au prăbușit restaurantele din țară, și acest domeniu era în declin”, spune el. În 1996 s-a îndreptat spre Italia, unde cultura nu însemna doar artă și arhitectură, ci și mâncare, și unde a descoperit în Milano un adevărat paradis gastronomic, specializându-se în gastronomia mediteraneană. A urmat Franța, în anii 1999, 2003 și 2010, când s-a specializat în divere preparate specifice: deserturi, patiserie, preparate din pui, rață și altele. În 2013, Florin s-a întors din nou în Franța, prin intermediul unui program intitulat Leonardo da Vinci, accesat de mulți bucătari români. ”Colaborez cu multe școli de bucătari din Franța, inclusiv din Lyon, iar partenerii și prietenii mei ne vizitează mereu cu plăcere țara și se bucură de preparatele românești”, spune el.

Antricot de vită cu sos de ardei și mămăligă cu hribi

Ingrediente: antricot de vită, hribi, făină de porumb (mălai), ardei roșu, unt, sare, ulei de măsline, parmezan
Trei elemente principale compun acest preparat: antricotul de vită, hribii, mămăliga și ardeiul. Antricotul de vită, după fezandare, se pune la marinat, după care se prăjește în tigaie. După ce s-a condimentat carnea pe toate părțile, se pune la cuptor la o temperatură de 180 de grade, timp de 16 minute.

Bistro wEBSite
Strada Constanța nr. 19-21, în incinta NTT Data Tower, Cluj-Napoca
Tel: (+40)753.033.233
Email: rezervari@bistrowebsite.ro
Website: www.bistrowebsite.ro

Text: Carmen Gorgan
Foto: Andreea Bogdan

  SUS