Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Gustul bun al Ieșilor de altădată la Restaurant Rustic – Hotel Bellaria

Gustul bun al Ieșilor de altădată la Restaurant Rustic – Hotel Bellaria

Exact cum arată și numele – un restaurant care a păstrat frumos tradiția moldovenească, atât în decor, cât și în mâncare; de aceea nu fac reinterpretări cei de aici (cu excepția preparatului de mai jos, special însă pregătit pentru tema noastră), dar vă spun că tot ce am mâncat a fost extraodinar de savuros.

Am ajuns dis-de-dimineață aici, așa că până la „felul principal”, ne-a fost imposibil să refuzăm un mic dejun moldovenesc, mai ales când am văzut cum arată și simțeam miros de pâine de casă: turtițe calde, zacuscă, salată de vinete și cred că cea mai bună fasole bătută din câte am gustat. A fost și garnitura preparatului reinterpretat – fasole cu rondele de cârnăciori de vită și porc (de casă) și salată de ardei copți. Se face cam așa: se trage puțină ceapă tocată la tigaie și se amestecă cu fasole fiartă, morcov tocat și un pic de usturoi la blender; sare, piper și condimente și gata îi. E una dintre acele rețete simple, dar atât de bune care fac irezistibilă bucătăria noastră!

Bellaria Hotel_Iasi_ Mic dejun

Meniul românesc get-beget te îmbie întâi c-un pahar de ţuică cu schinduc și apoi să alegi din mâncăruri „ca pe vremuri”: bulz ţărănesc, costițe de porc la ceaun cu cartofi și mujdei de usturoi, crap prăjit, colţunaşi și multe altele – zău că nu știi ce să ceri mai întâi. „Responsabilă” e Ramona Vieriu, bucătar șef cu 20 de ani de experiență. Iar echipa managerială, foarte ospitalieră, ne tot îmbia să gustăm și altele, numai că era mult prea devreme. Dar vom reveni, cu siguranță!

Amenajarea, spuneam, că e tare frumoasă cu mobilier din lemn masiv, basoreliefuri ce redau scene din viaţa românilor în urmă cu un secol, semnate Daniel Leș, artistul ce a gândit o parte din decoruri pentru filmul Troia, veselă ceramică, iar afară este și frumoasă grădină de vară a hotelului. Tot să petreci ore bune!

Şos. Bucium 7, Iași
Tel.: 0332.403.518
E-mail:
rezervari@bellaria.ro
www.bellaria.ro/restaurant-traditional-iasi/rustic
www.facebook.com/pg/Restaurant-Rustic-Bellaria-Hotel

  SUS