Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

La Taverna D’Amici au bulz cu capere și pomodori secchi

La Taverna D’Amici au bulz cu capere și pomodori secchi

Încă dinainte de vremea de glorie a Imperiului Roman, drumurile au fost arterele pe care s-au realizat “injecțiile de civilizație” – iar șoseaua ocolitoare a municipiului Râmnicu Vâlcea nu face excepție, indiferent ce părere ați avea despre “restaurantele de pe Centură”.

Coastele de porc la grătar, cu piure de mazăre și sos de muștar franțuzesc, prezentate aici de Ionuț Mihai la Taverna D’Amici, reprezintă un exemplu clasic de intersectare a apetitului local pentru grătar și coaste cu aromele vegetale dulci ale garniturii și vioiciunea suculentă a sosului inspirat din Hexagon, dar adoptat cu entuziasm în spațiul subcarpatic. Iar bulzul, la cuptor – mămăligă, brânză de burduf, ou – vine aici însoțit, tot pentru un plus de arome și prospețime, de pomodori secchi și capere gigantice, ca pentru a satisface orice pretenții gustative ar putea ridica călătorii înfometați de pe această rută internațională a comerțului și satisfacțiilor.

Taverna D’Amici
Calea București Nr 223
Râmnicu Vâlcea
Jud Vâlcea
Tel: (+4)0726.416.679; (+4)0250.744.007
www.damici.roȚ
E-mail: office@damici.ro

Text: Cezar Ioan
Foto: Andreea Bogdan

 

  SUS