Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Malasolcă de sturion cu legume ca la “satul verde”

Malasolcă de sturion cu legume ca la “satul verde”

“…malasolca e cea mai duioasă și mai puternică amintire a mea din Deltă”, mărturisea regretatul Radu Anton Roman. “Fiertura de pește sărat mi-a alinat foamea când eram mai sigur de ea (și mai puțin sigur de mine). Mai mult, mi-a devenit, prin timp, un fel de însoțitor al unui tablou dur, mirosul ei se conjuga cu gerul, vântul aspru și pustietatea Deltei, când singurul prieten ți-e o ciorvă sau o găteală caldă”, spunea el. E greu să mai spui altceva, după aceste cuvinte din suflet ale unui mare cercetător al bucatelor tradiționale. Noi am completa doar că rețeta de la Green Village Resort face apel la un pește mai “prețios” decât obișnuita știucă sau bibanul, reușind să ofere ceva fin dar deosebit de savuros.

Green Village Resort (****)
Sfântu Gheorghe
Tel: (+4)0731.818.511; (+4)0731.818.534
Website: www.greenvillage.ro
Facebook: https://www.facebook.com/GreenVillageDeltaDunarii
Instagram: https://www.instagram.com/greenvillageresort/

Fotografii de Andreea Bogdan
Text de Cezar Ioan

  SUS