Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Merlot în Timișoara e mai mult decât vin: un loc cald, cu bucătărie ambițioasă

Merlot în Timișoara e mai mult decât vin: un loc cald, cu bucătărie ambițioasă

Merlot ne-a fost recomandat încă de la București ca unul dintre restaurantele “obligatoriu de vizitat” în Timișoara, iar deplasarea la fața locului ne-a confirmat pe deplin aceste așteptări ridicate: deși nu se poate lăuda cu o terasă amplă sau bine izolată, designul interior e cald, atent compus, ca să asigure clienților atât relativa intimitate (binefăcătoare, când iei masa într-un loc public), cât și nevoia de socializare; un setup al meselor care transmite de la prima vedere ambițiile spre calitate ale antreprenorilor și un personal atent și amabil.

Chef-ul Andrei Clej, de la Merlot, s-a dovedit un tânăr priceput și ambițios, la rândul său. Ne-a prezentat măiestria lui sub forma unui piept de rață pe pat cu sos de fructe de pădure pe piure de cartofi cu pastă de trufe, alături de varză roșie călită cu mere, vin roșu caramelizat, ceapă, și puțin sparanghel și baby morcovi. Un fel de mâncare elaborat și cu multiple expresii aroamtice și texturale, care a impus un vin al fel de complex – Cuvee Guy de Poix.

Desertul de la Merlot – fructe de pădure învelite într-o “bilă” de ciocolată care este topită în fața clientului prin turnarea deasupra ei a unui sos sos cald de vanilie, asortate cu înghețată de casă și crumble de biscuiți – a fost o demonstrație că nu e nevoie să fii “ninja pe sală” ca ospătar ca să-ți impresionezi oaspeții, dacă Chef-ul care a proiectat meniul s-a gândit dinainte și la aspectul spectacular al serviciului la masă.

Restaurant Merlot
Splaiul Nistrului Nr 1, Timișoara
Tel: (+4)0736.626.204
www.restaurant-merlot.ro

 

  SUS