Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Mușchiulețul cu manta a la Diavolo, Târgu Mureș

Mușchiulețul cu manta a la Diavolo, Târgu Mureș

Levente Lukudy, Chef-ul restaurantului Risto & Pub by La Diavolo din Târgu Mureș, nici nu a avut nevoie de mari pregătiri speciale pentru a ne oferi unul dintre exemplele de reinterpretare a gastronomiei tradiționale pe care le colectăm din întreaga țară. Pentru că avea deja în meniu un astfel de preparat.

Mușchiulețul cu manta a la Diavolo, Târgu Mureș

Mușchiulețul cu manta a la Diavolo, Târgu Mureș

Mușchiuleț de porc în manta de bacon – așa au “branduit” cei de la Diavolo una dintre cele mai proaspete vedete ale listei lor de bucate. “Noutatea constă în primul în rând în pregătirea cărnii la abur în primele zece minute, urmată de o preparare la temperatură înaltă – de 180-190 grade Celsius, pentru celelalte zece minute, astfel încât să se formeze o crustă frumoasă la vedere și gustoasă”, după cum ne-a mărturisit el. Spune că lista ingredientelor necesare e una simplă – mușchiuleț, bacon, sare și piper – iar piureul care însoțește carnea e special făcut simplu, ca să amintească de gusturile “ca la mama acasă”: doar cartofi, lapte, unt și sare.

Vin recomandat: Rezerva Contelui alb

Vin recomandat: Rezerva Contelui alb

Levente, care s-a format ca bucătar în lumea hotelieră din Europa și apoi pe vase de croazieră, crede că gastronomia românească nu dă semne de înnoire, ci mai degrabă manifestă o tendință lentă de a-și regăsi rădăcinile (rețete, condimente, ingrediente vechi).

Vin recomandat: Rezerva Contelui alb

Contraintuitiv dar gustos, vă sfătuim ca în cazul mușhiulețului în manta de bacon să încercați carnea de porc, în acest caz, cu… un vin alb. Simplitatea modului de preparare a cărnii și a garniturii e pusă în valoare de acest vin compus din trei soiuri (Sauvignon blanc, Fetească albă și Chardonnay). Nuanțele olfactive proaspete (citrice și florale) și gustul amintind de măr, grapefruit și pomelo echilibrează răcoritor gustul cărnii

Risto & Pub by La Diabolo
Str Gheorghe Doja nr 64-68
Târgu Mureș
Tel: (+4)0771.592.260 sau (+4)0722.218.379
Facebook/SnackCoffeeLaDiavolo/

  SUS