Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

O superbă ruladă de iepure „în trei straturi”

O superbă ruladă de iepure „în trei straturi”

Adriana, crezi că un preparat din iepure s-ar potrivi temei voastre? Era destul de des înainte pe mesele românilor, iar acum prea puțin se mai gătește. Am gândit și o reinterpretare frumoasă pentru el,” mă întreabă Silviu Beca, proprietarul Haute Pepper, înainte de a-i face o vizită.

Hmm, carnea de iepure sună tentant pentru mine, iar prin meniurile restaurantelor din București nu prea se găsește. Poate și de aceea, bucătarul șef de aici, Ionuț Gagiu, spune că  a vrut să aibă un fel cu iepure în meniu, iar ideea s-a dovedit bună  pentru că a prins în rândul clienților. Ionuț nu ne dezvăluie foarte multe despre rețetă, dar din ce am reușit să aflăm, iată o scurtă prezentare.

Chef Haute Paper

Foiae gras în carne de pulpă de iepure – foarte fragedă și rozalie, cu un pic de pilitură de trufe și – totul învelit bacon – ca preparatul să rămână întreg cât stă la cuptor, dar și pentru un plus de savoare. Alături, un sos de trufe și un piure de păstârnac cu legume de sezon. Chiar a fost o încântare ca plating și pentru papile, aproape că îmi părea rău că nu era seară să îl savurez a la long, așa, în răcoarea terasei. O încântare ca plating și pentru papile. Vă recomand să luați în furculiță „cu totul” pentru că se amestecă foarte bine gusturile, iar pentru un plus de intensitate și prospețime cu sosul de smântână, reducție de vin și trufe.

Dacă îi asortați și o Fetească Neagră Terra Romană  de la crama SERVE Ceptura, iese o masă desăvârșită.

Expl. foto. Un preparat, despre care nu cred că greșesc dacă îi spun gourmet; cei de aici l-au numit ruladă Royal.

Recent reamenajat și cu un nou meniu, Haute Pepper este un loc relaxat, liniștit, deși central. Un open space, bine compartimentat în interior cu trei zone astfel încât poate fi adaptat și pentru mese de grup și o terasă prietenoasă.

Foarte bun pentru cine în doi, prânzuri de business, dar și de ieșit seara prietenii sau cu în week-end cu familia. Meniu bun, echilibrat, cu câte ceva care să mulțumească mai toate gusturile, la prețuri absolut decente și o listă bună de vinuri.  Bucătarul chef mizează foarte mult pe sezonalitatea și prospețimea ingredientelor și un mod de prezentare creativ, apetisant.

Haute Pepper
Bd. Unirii nr.2. Tel.: 0726. 284. 280. E-mail: restaurant@hautepepper.ro
www.hautepepper.ro
www.facebook.com/hautepepperromania

Text: Adriana Popescu
Foto: Andreea Bogdan

  SUS