Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Peisaj Acvamarin din 2 Mai

Peisaj Acvamarin din 2 Mai

O locație splendidă s-a deschis pe plaja largă de nisip din 2 Mai, spre Șantierul Naval. Acvamarin. Și când zic splendidă mă refer atât la amenajare cât și la proximitatea de mare, dar am avut plăcerea să-i vizitez și bucătăria – care e una de o curățenie exemplară și dotată la cel mai bun nivel tehnologic actual.

“Cel mai bun pește – tot mielul și porcul”, trebuie că s-au gândit cei de la Acvamarin când i-am vizitat, chiar dacă specialitatea lor o constituie peștele și fructele de mare. Sau poate au aflat că venim de la drum… Așa că au pregătit un platou carnivor care sunt sigur că își are fanii lui numeroși în orice anotimp și la orice distanță de plajă – cu cotlete de miel dobrogean alături de couscous și coaste de porc cu sos, cartofi și o căpățână de usturoi îndulcit la cuptor.

Au mai întregit peisajul câteva ciuperci pe plită, unse cu același sos ca și la coaste, și doi ardei iuți. Și pâine de casă preparată chiar în bucătăria localului, cu un gust excelent. N-am avut altă șansă (greu ne-a fost, invidiați-ne!, dar să știți că au acolo o listă de vinuri foarte competentă, inclusiv cu “vinul casei” îmbuteliat sub propriile etichete) decât să asortăm acestor gusturi intense un Millenium roșu Terra Romana, care să contribuie cu aciditatea sa vioaie și cu notele sale fructate (fructe negre, vișine, mure), ca și cu aromele de ciocolată neagră, piper și scorțișoară, la o întregire a paletei gustative carnivore propuse de echipa de la Acvamarin Seafood.

Acvamarin
Str Falezei Nr 1A, 2 Mai, Jud Constanța
Tel: (+4)0755.108.522

Fotografii de Andreea Bogdan
Text de Cezar Ioan

  SUS