Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Piept de porc și krantz de ceapă cu piure de cartofi, morcovi și sparanghel verde

Piept de porc și krantz de ceapă cu piure de cartofi, morcovi și sparanghel verde

“Cea mai bună legumă e (cu) porcul”, pare să fi fost credința celor de la Teatro Sibiu, atunci când au compus acest preparat. Și nu s-ar putea spune că au greșit. Mai ales că există și câteva secrete delicioase.

În primul rând, carnea e gătită “sous vide” și doar “finalizată” la cuptor, așa încât să rămână suculentă pe interior și crocantă la exterior. Iar piureul e foarte aerat și aromatizat cu l

avandă, în timp ce întreaga “horă a aromelor” e completată textural de krantz-ul de ceapă și echilibrată de “surpriza” castraveților murați. O “beție de savori” de carne dulce și grăsuță, crocantă, combinată cu piureul mătăsos și crocănțeala cepei, înviorată de sparanghelul vegetal și de dulceața morcovului și “zguduită” la final de castraveți… Ce-ar mai fi de adăugat? Poate nimic, ar spune unii… Vinul, am spus noi!

Vin recomandat: Cabernet Sauvignon Terra Romana 2014
Aromele fructate (afine, mure negre, coacăze roșii, stafide, vișine) și cele de scoțișoară, dar și gustul intens și persistent, cu nuanțele sale de fructe negre și roșii, ciocolată neagră și taninuri puternice recomandă acest Cabernet drept “partenerul perfect” pentru pieptul de porc “sous vide”. De la “rețeta Teatro” la un veritabil spectacol gustativ!

Teatro
Târgul Peștelui nr 8, Sibiu
Tel: (+4)0369.427.711
www.teatrosibiu.ro

  SUS