Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Pui delicios la Astoria: cu șofran, conopidă, legume crocante și brânză de burduf

Pui delicios la Astoria: cu șofran, conopidă, legume crocante și brânză de burduf

Din 1906 (construit între 1902-1906 în stil eclectic cu influențe Seccesion și restaurat în ultimii ani), atât hotelul cât și restaurantul se bucură de o priveliște frumoasă asupra pieței unde este amplasată superba clădire a teatrului din localitate. La o așa istorie, proprietarii s-au străduit să asigure și o gastronomie pe măsură – în mare parte internațională, dar cu unele influențe (și ingrediente) românești, locale.

preparat restaurant Astoria

Chef-ul de la Astoria, Cristian Fulop, ne-a arătat, cu ocazia vizitei noastre la Oradea, cum o materie primă adeseori considerată (pe nedrept) “banală” poate deveni – prin știința și inspirația gastronomului – un preparat de-a dreptul festiv. Pieptul de pui gătit suculent la cuptor și acompaniat de un piure fin de conopidă cu brânză locală de burduf și cu legume crocante cu șofran a fost o inspirație fericită pentru un prânz lejer, în care un pahar de Rezerva Contelui alb a completat – cu aromele lui citrice și cu gustul său de măr crocant – o experiență culinară foarte satisfăcătoare.

interior restaurant Astoria

Restaurantul Astoria Grand Hotel Oradea
Str Teatrului Nr 1, Oradea
Tel: (+4)0359.101.042
www.astoriaoradea.ro

  SUS