Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Sabres – neașteptat de bun restaurant de pește în vestul României

Sabres – neașteptat de bun restaurant de pește în vestul României

Când ne-am dus la Sabres, ne așteptam să fie un restaurant bun și frumos, fuseserăm preveniți. Nu ne așteptam să fie atât de bun și de frumos. În Timișoara, în mod normal, n-am fi avut speranțe mari când vine vorba de ciorbă de pește, de pildă. Sau de plachie ori saramură… Ei bine, am avut ocazia fericită să dăm peste probabil cea mai bună ciorbă de pește din această parte a României. Aromată, densă, cu bucăți mari de pește fără oase, pe care-o iuțești sau îndulcești cât simți nevoia, fiindcă ardeiul tăiat rondele vine separat, la fel și gogoșarul proaspăt  – îți vine să mănânci două porții și te gândești serios dacă să nu lași loc și de a treia. Am încercat, apoi, în așteptarea felurilor principale, niște jumări de crap – să meargă vinul (un Riesling ni s-a părut că ar face casă bună cu mălaiul în care sunt prăjite și ar face și față mujdeiului, ceea ce-i grea misiune. A făcut!).

Ceea ce vine după borșul de pește, la Sabres, e “Misiune imposibilă 17” (sau ce episod o fi urmând): saramura de crap de Dunăre și plachia de somn de captură au gusturi intense dar echilibrate (nimic nu e “prea”, totul e evident “cât trebuie”) și materie primă de calitate foarte bună.

Multe lucruri bune s-ar putea spune despre Sabres, ceea ce ar explica, măcar în parte, secretul istoriei de succes a acestui restaurant timișorean. Noi o să mai consemnăm aici că în afară de mâncare – și de o echipă alertă și atentă la client, care adaugă “ospitalitate” în completarea preparatelor foarte bune – atât interiorul elegant și primitor (deloc intimidant), cât și grădina (cu havuz cu pești, verdeață multă, mobilier confortabil și multiple grade de elevație, evitând monotonia) completează imaginea succintă a unuia dintre cele mai reușite și neașteptate restaurante din vestul țării.

Sabres Fish Restaurant
Str Craiova Nr 1, Timișoara
Tel: (+4)0756.722.737
www.sabres.ro

 

  SUS