Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Stokker, un rai al mâncăcioșilor: cu porc aromat și mămăligă cu burduf

Stokker, un rai al mâncăcioșilor: cu porc aromat și mămăligă cu burduf

Terasa restaurantului de la hotelul Stokker, din Oradea, e o veritabilă oază de liniște și aer proaspăt datorată grădiniței cu bazin de apă. Asta, ca și delimitarea a două tipuri de spații pentru luat masa în jurul barului de pe terasă, precum și existența unui loc de joacă dotat cu cele necesare pentru copii, reprezintă cu certitudine – alături de mâncarea foarte gustoasă! – câteva dintre motivele pentru care localul este aproape permanent populat de clienți.

Gall Zsolt, Chef-ul de la Stokker, e zâmbitor tot timpul și pare că se joacă prin ingredientele din bucătărie cu pofta cu care un copil de 4 ani dă iama în borcanul cu dulciuri. Dar o face cu responsabilitatea unui profesionist care e conștient că pe umerii lui apasă însăși imaginea restaurantului.

Pieptul de porc de la Stokker e un adevărat paradis al mâncăcioșilor: pregătit “sous vide” cu un pic de usturoi și ierburi aromate (rozmarin, cimbrișor), însoțit de ciuperci trase la tigaie (al dente) cu ceapă și de mămăligă cu brânză de burduf, mărar și usturoi, chips de bacon și chips de parmezan, cu puțin pesto… Aproape durează mai mult să fie descris decât să fie mâncat acest preparat – iar porția nu e deloc mică! Carnea e atât de fragedă și gustoasă încât e savuroasă chiar și rece, iar modul în care gustul ei e echilibrat de aroma ciupercilor și de brânza de burduf face ca acest fel de mâncare să pară de-a dreptul… ușor. Motiv pentru care am dat o șansă binemeritată unui vin alb compex și bogat – Cuvee Clemence: cu aromele lui de flori și condiment și cu gustul plin și cremos, reușește de-a dreptul să îmbogățească o experiență gustativă care părea deja completă.

Restaurantul Hotelului Stokker (***)
Str Petofi Sandor Nr 16, Oradea
Tel: (+4)0359.444.994
www.stokkerhotel.ro

  SUS