Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Storceag de Deltă la Marea Neagră, în Sulina

Storceag de Deltă la Marea Neagră, în Sulina

Multe s-au scris și s-au spus despre acest restaurant unde “se spune” că îi plăcea și președintelui Traian Băsescu să petreacă timp. Sincer, nu asta ne-a interesat pe noi, ci să vedem cum mai e mâncarea, la începutul sezonului estival 2017. Nu puteam rata storceagul (storceac, după unii), o supă-ciorbă (cap și cartilagii de sturion fierte înainte, ca bază, cu ceapă, morcov și cartof, unde apoi se adaugă bucățile de carne dezosată de nisetru și, înceet, smântâna cu ou și zeamă în care a fiert peștele).

Despre această ciorbă se spune că provine de la comunitatea ucraineană din Sfântu Gheorghe, dar sigur că rețetele diferă în funcție de ingredientele și de inspirația celor care le-au adoptat (unii o fac și din somn sau alți pești). Cert e că a devenit, ca și borșul lipovenesc, o “marcă de tradiție a Deltei Dunării” pe care nu trebuie să o ratezi. Merge excelent cu vin alb complex, puternic și cu aciditate viguroasă. Am mai încercat (și v-o recomandăm) și rapanele în sos de vin cu usturoi, lămâie și pătrunjel.

Storgeag - Restaurant Marea Neagră

Restaurant Marea Neagră

Restaurant Marea Neagră
Str 1, Sulina
Tel: (+4)0744.325.720
Website: restaurantesulina.wgz.ro

 

  SUS