Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

The Grill by Ramada cu deliciu românesc la porțile Brașovului

The Grill by Ramada cu deliciu românesc la porțile Brașovului

De la bun început trebuie precizat că e greu să fii original și, în același timp, să respecți codul și principiile unui lanț hotelier de înaltă clasă, dar Nicolae Lupu a reușit să ne impresioneze: e primul spațiu unde, în periplul nostru prin Brașov, gustul delicios din farfurie și aranjamentul estetic elegant sunt completate de o notă inedită – decorurile florale. Inflorescențele de panseluță și microplantele sunt perfect comestibile. Ele nu au doar un gust delicat, ci și aceleași principii nutritive ca și verdețurile proaspete. În final, misiunea a fost îndeplinită, oaspeții impresionați, stomacurile bine puse la cale iar spectacolul din farfurie a fost clasic și, totuși, inedit… genul acela de platou pe care nu îl vei trimite la bucătărie cu prejudecata că este de neatins, la fel ca un tablou: mușchiulețul pătruns doar cât trebuie, vizibil copt, cu garnituri clasice și decoruri înviorătoare, este bine primit de mulți dintre clienți.

RETETA

Mușchiuleț de porc cu cremă de sfeclă și ciuperci de pădure

Ingrediente: 200 g mușchiuleț de porc • 40 g sfeclă roșie • 40 g ciuperci de pădure • 2 g ghimbir • 10 g unt • 8 g miere de albine • 5 ml ulei de măsline • 1 g sare de mare • 5 g ardei iute • 10 g brâznă de burduf • 1 g piper • 1 g oregano • 150 g cartofi • 40 ml smântână dulce • 1 gălbenuș de ou •  3 g mix salată

Mod de preparare:

Mușchiulețul de porc se marinează cu sare, piper, ulei de măsline și se lasă la frigider 30 minute. Se rulează cu o parte din ciupercile trase la tigaie (vezi mai jos) în interior și se introduce la cuptor timp de 15 minute, la 180⁰C.

Sfecla roșie se coace, se dă prin blender, apoi se reduce la foc, cu miere de albine și unt.

Ciupercile de pădure se taie cubulețe și se sotează în tigaie, cu unt și oregano, sare, piper și ghimbir.

Cartofii se fierb și se fac piure, cu un gălbenuș de ou.

Prezentare: mușchiulețul se taie în două tranșe, se așază pe crema de sfeclă și se servește alături de piure și de mixul de salată, plus două-trei ciupercuțe

Editorii Vinul.Ro au asortat un vin alb mușchiulețului de porc – Millenium Alb Terra Romana de la SERVE Ceptura, pentru a aduce o notă răcoritoare și un plus de arome preparatului propus de Chef Nicolae Lupu

Adresă
Hotel Ramada Brașov
Restaurant The Grill by Ramada
Strada Calea București, nr. 13, Săcele
The Grill by Ramada
Telefon: (+4)0268.508.009
frontdesk@ramadabrasov.ro
office@ramadabrasov.ro
Food & Beverages: fb@ramadabrasov.ro

  SUS