Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Un copan, dar ce copan! La D’Amici e baban

Un copan, dar ce copan! La D’Amici e baban

Curcanul afumat (mai precis un picior de peste 1,5 kilograme, aparținând unuia dintre cei mai falnici reprezentanți ai speciei) a fost opera de artă (culinară) căreia i-am dat ocol de mai multe ori înainte să ne “apucăm de treabă” la Restaurantul D’Amici, din Râmnicu Vâlcea. Cu piure de mazăre și de cartofi și chipsuri de cartofi aromatizate cu usturoi și pătrunjel. Semințele de rodie n-au fost puse acolo “de flori de măr”, ci pentru a aduce un plus de vioiciune și arome fructate, proaspete, preparatului. Sosul de mânătărci al mușchiului de vită din cea de-a doua farfurie prezentată a reprezintat contribuția regională de sezon a Chef Gică Dumitru la asocierea clasică, cu piure.

Restaurant D’Amici
Str Regina Maria Nr 5
Râmnicu Vâlcea
Jud Vâlcea
Tel: (+4)0350.420.777
www.damici.ro
E-mail: office@damici.ro
Facebook: bucatarieitaliana/?fref=ts

Text: Cezar Ioan
Foto: Andreea Bogdan

  SUS