Gastronomie Romaneasca

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale” - George Bernard Show

„Cultura unui popor se vede prin fereastra întredeschisă a bucătăriei sale”
- George Bernard Show

Winderful! Peste 350 de vinuri și un bulz premium cu goji pentru noi

Winderful!  Peste 350 de vinuri și un bulz premium cu goji pentru noi

Cu ce așteptări întri într-un restaurant care se numește „casa del vino”, mai ales dacă ești iubitor de vin ca noi? Mari, evident, în special în ceea ce privește lista de vinuri care cere și un meniu pe măsură. Auzisem de bine despre Corrido, dar nu ne așteptam să fie atât de „pus la punct”, de la decorul wine tematic, la meniul mediteraneeano-spaniol și cartea de vinuri cu peste 350 de etichete.

S-a deschis anul ăsta în Iași, dar cred că e deja unul dintre locurile „must see” din oraș, care confirmă încă o dată ce am zis anterior: Iașiul își merită un loc de frunte pe harta orașelor cu cele mai bune restaurante din țară.

 Corrido_Iasi_ Bulz_-3

Decorul atrage atenția cum intri cu un perete întreg ce înfățișează o cramă, vitrine cu sticle cu vin frumos aranjate pe țări, sticle (goale) pe scări și până și la intrările din băi. Saloanele sunt elegante, iar crama boltită de la subsol găzduiește periodic degustări. Listă de vinuri are etichete medium plus și premium în mare (70 % românești, 30% străine), disponibile și „to go” cu 20% reducere – idee, care a prins foarte bine, ne spune managerul restaurantului, Liviu Spiridon. Pe lângă acestea, mai există și o selecție de vinuri premium, în stoc limitat. Iar circa 20 de vinuri la pahar se rulează periodic.

A compartir” la un pahar sau mai multe, găsim charchuterii, brânzeturi de bună calitate și tartar, iar în meniul a la carte, preparate italienești și spaniole.

 Corrido_Iasi_ Bulz_-5

Dar s-au pregătit cei de aici pentru proiectul nostru de gastronomie românească de secol XXI cu un frumos bulz reinterpretat. A venit strat peste strat cu mămăliguță prăjită – ei, și de așa combinație nu cred că ați mai auzit – cu …goji, brânzică de burduf (mai picantă decât de obicei, dar foarte bună!) și bucățele rumene de carne de porc plus câteva rondele de ceapă roșie marinată. Vis! I-am desfăcut și noi un Cuvee Charlotte, nici nu vă imaginați cât de bine a venit în completarea savorii cărnii și a echilibrat gustul intens al brânzei de burduf. Și mai ales, ținând cont că restaurantul a fost ultima oprire, pe seară în Iași, după o zi plină și care a încheiat frumos și periplul nostru culinar în Moldova!

Bd. Lascar Catargi, nr. 16
Tel.: 0232.707.747
E-mail: corrido@winederful.ro
www.winederful.ro
www.facebook.com/corridoiasi

Corrido s-a născut dintr-o idee… Winderfull – adică, minunată și încărcată de aroma vinului”, spun cei de aici. Mai precis din iubirea proprietarilor pentru călătorii, pentru gusturile Mediteranei și paella spaniolă peste care au turnat un pic (mai mult) vin. A cărui degustare e trecută în fișa postului, pentru că altfel cum le-ar putea povesti oaspeților despre el? Merită felicitări și pentru faptul că vinul din România e la loc de cinste, toate zonele fiind bine reprezentate – atât cramele importante dar și ele mici, bune, mai puțin știute pe scară largă.

  SUS